Brikkerne i Tyra II-puslespillet begynder at falde på plads
Esbjerg, den 12. april 2022: TotalEnergies EP Danmark A/S og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium – Noreco og Nordsøfonden – kan nu meddele, at forårets Tyra II-installationskampagne i Nordsøen er blevet afsluttet succesfuldt.
I dag kl. 9.55 kulminerede 10 dages teknisk krævende præcisionsløft, da verdens største kranskib, Sleipnir, løftede den sidste og største platform – Tyra II’s beboelsesplatform – på plads på Tyra Øst.
Det 5.584 tons tunge og 32,5 meter høje platform er bygget i Italien med hjælp fra vores totalentreprenør Rosetti Marino Contractors. Det nye Tyra II-beboelsesplatform ankom sikkert til Tyra-feltet efter en 5.800 km lang rejse i vind og vejr gennem Middelhavet og forbi den Engelske Kanal.
Efter at mandskabet havde gennemført alle de nødvendige sidste tjek, løftede Sleipnir beboelsesplatformen op fra prammen, og mens beboelsesplatformen hang fra kranens spil i 30 meters højde, sejlede mandskabet mere end én kilometer hen mod platformens ben, hvorefter de succesfuldt sænkede Tyra II medarbejdernes nye hjem på plads.
Det betyder, at Tyra II strukturen nu næsten er færdig, da alle platforme, bortset fra procesplatformen, er på plads på deres endelige destination.
Det er dejligt at vi nu kan se den næsten færdige form på Tyra II, da syv af de otte platforme nu er på plads på deres endelige destination. Det sidste, afgørende modul, som mangler at blive installeret, er den nye procesplatform, som lige nu er ved at blive bygget i Indonesien. Jeg er rigtig stolt af vores installationsteam og vores værdsatte og betroede partner, Heerema Marine Contractors, som endnu en gang har gennemført en løfteoperation lige efter bogen uden en eneste registreret hændelse. Selv om vi nu har nået denne vigtige milepæl, er der ikke tid til at hvile på laurbærrene, da vi stadig har meget arbejde at færdiggøre offshore,
siger Lars Bo Christiansen, vicedirektør på Tyra genopbygningsprojektet ved TotalEnergies EP Danmark A/S.
I de kommende dage vil installationsholdet færdiggøre det sidste svejsearbejde for at sikre, at de nye platforme kan modstå mange års barskt Nordsø-vejr. Derudover vil Hook-up- og Commissioning-holdet i de kommende måneder installere de renoverede brøndhoveder, genåbne brøndene og begynde at sætte strøm til de nye Tyra Vest-platforme.
I anden halvdel af 2022 vil det nye 16.998 tons tunge procesplatform starte sin rejse fra McDermott’s værft i Indonesien og dermed færdiggøre det nye, moderniserede Tyra II. Til denne operation vil verdens Sleipnir, verdens største kranfartøj, fra Heerema Marine Contractors vende tilbage til Tyra-feltet en sidste gang.
– Se billeder af installationskampagnen her.
Fakta om installationen
- 260 personer er ombord på Sleipnir for at udføre de seks løft, der udgør installationen af fire platforme og to gangbroer inden for to uger. De platforme der løftes, er beboelsesplatformen samt de tre Tyra Vest-brøndhoved- og stigrørsplatforme.
- Sleipnir er verdens største kranskib. Det har to enorme kraner som kan løfte en vægt på op til 20.000 tons. Kranskibet er 220 meter langt og 102 meter bredt – det svarer til cirka 3 fodboldbaner.
Tyra II beboelsesplatform
- Beboelsesplatform består af 7 etager inklusiv en helikopter landingsplads, vejer 5.584 tons og er 32,5 meter højt – det svarer til højden af Esbjergs Vandtårn.
- De to 2,1 meter høje og 1,7 meterbrede stikkegler, som er placeret i bunden af beboelsesplatformen, har hjulpet kranførerne med at sætte platformen præcist på platformbenene.
- Fremover vil medarbejderne på Tyra II få en endnu mere sikker arbejdsplads, da procesplatformen og beboelsesplatform er adskilt af en 85 meter lang bro. Det nye design har fokuseret på sikkerhed, effektive arbejdsgange og generelt velvære. Platformen er udstyret med tre redningsbåde og tre brandpumper der er i stand til at levere 8.250.000 liter vand i timen – svarende til det gennemsnitlige daglige vandforbrug for 1,8 millioner danskere (med et forbrug på 106 liter per person per dag).
Tilbageværende arbejde
- Procesplatformen vejer 16.988 tons og er 47 meter højt. Det er det tungeste af alle Tyra II-platforme, og det er sandsynligt, at løftet vil udgøre en verdensrekord, når det er færdiggjort. Platformen bliver sendt fra Indonesien i anden halvdel af 2022.
- Mellem 2021 og 2023 vil vores hook-up og commisioning-mandskab bruge mere end 1,3 mio. mandetimer på Tyra-feltet på at forbinde kabler og rør, teste udstyr, integrere reservoirs, brønde, kompressorer og pumper samt genforbinde Tyra II med det danske gasforsynings- og distributionsnetværk onshore.