Opstart af Tyra-feltet forsinket til vintersæsonen 2023/24
De første gasleverancer fra det genopbyggede Tyra-felt vil blive forsinket til vintersæsonen 2023/24 som følge af forstyrrelser i konstruktionsarbejdet og de globale forsyningskæder.
Esbjerg, 3. august 2022 – De første gasleverancer fra det genopbyggede Tyra-felt vil blive forsinket til vintersæsonen 2023/24 som følge af forstyrrelser i konstruktionsarbejdet og de globale forsyningskæder.
Siden investeringsbeslutningen om at genopbygge Tyra-feltet i 2017 er det komplekse megaprojekt, som har omfattet sideløbende aktiviteter i den danske Nordsø og på værfter i Italien, Spanien, Singapore og Indonesien, kommet langt. På nuværende tidspunkt er syv ud af otte platforme sikkert og succesfuldt installeret i Nordsøen, og arbejdet med at tilkoble det nye Tyra II til den eksisterende offshore-infrastruktur er i gang. Procesplatformen, som er ved at blive bygget i Batam i Indonesien, er det sidste og største element, som skal på plads.
Følgevirkningerne af COVID-19 pandemien er gennem den første halvdel af 2022 fortsat med at påvirke forsyningskæder og bemandingssituation på værftet i Batam. Samtidig har en række uventede udfordringer i konstruktionen og vedrørende nøglekomponenter skabt yderligere forsinkelser.
Afsejlingen af procesplatformen fra Batam fastholdes til starten af september, så tidsplanen for installation af platformen i Nordsøen ikke skal rykkes. På grund af de betydelige forsinkelser vil procesplatformen ikke nå at blive færdiggjort inden afsejlingen, og det udestående arbejde vil i stedet blive udført offshore, når platformen er ankommet til Tyra-feltet. Det vil påvirke projektets tidsplan i væsentlig grad, da det kræver mere end 500.000 ekstra mandetimer og mobilisering af yderligere 500 offshore-medarbejdere.
TotalEnergies og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium er fuldt bevidste om den kritiske energiforsyningssituation i Europa, og vi gør vores yderste for at få Tyra-feltet tilbage i produktion så hurtigt som muligt. Derudover arbejder vi på at forøge gasleverancerne på kort sigt ved at optimere den igangværende produktion.
Martin Rune Pedersen, direktør for TotalEnergies i Danmark, siger:
“Vi ser alvorligt på den nuværende energikrise i Danmark og Europa. Derfor mobiliserer vi betydelige ekstra ressourcer offshore, så vi så vidt muligt kan kompensere for de forsinkelser, der er sket på værftet og få Tyra i drift. Det genopbyggede Tyra-felt er en hjørnesten i den fremtidige danske gasproduktion, som vi er fuldt fokuserede på at levere hurtigst muligt.”
Eric Delattre, adm. direktør for TotalEnergies Exploration & Production i Danmark, siger:
“Vi arbejder på højtryk for at få Tyra-gasfeltet tilbage i produktion, men på grund af betydelige forstyrrelser med konstruktionsarbejdet og forsyningskæderne på værftet i Indonesien er vi desværre nødsaget til at revidere tidsplanen. Vi mobiliserer alle de kræfter vi kan og arbejder døgnet rundt sammen med vores partnere og leverandører for at færdiggøre genopbygningen af Tyra. Samtidig arbejder vi på at øge gasproduktionen fra vores igangværende felter i den danske Nordsø allerede i 2023.”
Fakta om Tyra Genopbygningen
- TotalEnergies er operatør på Tyra-feltet på vegne af DUC – et partnerskab mellem TotalEnergies (43,2%), Noreco (36,8%) og Nordsøfonden (20%).
- Tyra er Danmarks største naturgasfelt. Før feltet blev lukket for genopbygning, var det centrum for bearbejdning og eksport af mere end 90% af den naturgas, der blev produceret i den danske Nordsø.
- Genopbygningen af Tyra blev nødvendig, da havbunden under platformene var sunket som følge af mange års udvinding fra det underliggende kalklag.
- Genopbygningen af Tyra-feltet omfatter tre hovedelementer: Nedtagning samt genanvendelse og bortskaffelse af de gamle Tyra-platforme; Genbrug og 13 meters forlængelse af de nuværende platformben på seks platforme, som vil få nye overdele (topsides); samt en helt ny procesplatform og en helt ny beboelsesplatform
- Når det genopbyggede Tyra II er tilbage i produktion, forventes det at levere
2,8 milliarder kubikmeter gas om året, hvilket svarer til 80% af den forventede danske gasproduktion. - Tyra II vil levere naturgas med 30% mindre CO2 emissioner fra produktionen og vil yde et væsentlig bidrag til den danske forsyningssikkerhed ved at reducere Danmarks og EU’s afhængighed af russisk gas.
Yderligere information:
- En briefing for medier (på dansk) afholdes onsdag 3. august 09:00 med Martin Rune Pedersen, direktør for TotalEnergies Danmark. Følg linket for at deltage i briefingen: https://getvisualtv.net/stream/?totalenergies-
TotalEnergies mediekontakt:
Thorkild Diness Jensen / Head of External Communications for TotalEnergies Danmark / +45 20 20 42 36 / thorkild-diness.jensen@totalenergies.com
Om TotalEnergies i Danmark
TotalEnergies er Danmarks ledende olie og gasvirksomhed med en bred og international arbejdsstyrke på ca 1.200 medarbejdere. Vi er ansvarlige for 85% af olieproduktionen og 97% af gasproduktionen i Danmark og står for udviklingen af et af de førende CO2-lagringsprojekter, som forventes at kunne lagre flere millioner tons CO2 i de udtjente olie- og gasfelter i Nordsøen. TotalEnergies’ operation har været aktiv i mere end et halvt århundrede og repræsenterer et vigtigt bidrag til den danske økonomi, energiforsyning og beskæftigelse. Udover olie- og gasaktiviteterne arbejder TotalEnergies på at etablere nye forretningsaktiviteter inden for offshore vind, solenergi og andre vedvarende energiformer.
Om TotalEnergies
TotalEnergies er et globalt multi-energiselskab, som producerer og markedsfører en bred vifte af energiformer: olie og biobrændsel, naturgas og grønne gasser, vedvarende energi og elektricitet. Vores mere end 100.000 medarbejdere har fuldt fokus på energiformer, der er stadigt billigere, renere, mere pålidelige og tilgængelige for så mange mennesker som muligt. TotalEnergies er aktiv i mere end 130 lande og har bæredygtig udvikling i centrum af alle virksomhedens projekter og operationer for at bidrage til menneskers velvære.