Tilbage

Genetableringen af brøndene: en vigtig del af det sidste kapitel i Tyra-genopbygningen

Der bliver arbejdet hårdt på Danmarks største gasfelt, Tyra, hvor vi er i gang med den allersidste fase af genopbygningen. Se videoen: En afgørende del af det sidste kapitel i Tyra-genopbygningen er genetableringen af de 42 brønde, der forbinder gassen i undergrunden med de nye Tyra faciliteter.

Når den sidste fase er færdig og feltet er på fuld kapacitet igen, vil Tyra II kunne levere 2,8 milliarder kubikmeter gas om året, og vil dermed bidrage til Danmarks og Europas energisikkerhed og energiuafhængighed. Derfor arbejder der lige nu lige mere end 1.200 mennesker offshore og over 250 medarbejdere på land for at gør Tyra II klar til netop at levere den første gas. 

Stort arbejde på brøndene  

For omkring halvandet år siden blev hver brønd sikret med en barriere mod gas reservoiret, og de gamle produktionsventiler på toppen af brønden – de såkaldte “juletræer” navngivet efter et pyntet grantræ på grund af dets lighed i form – blev fjernet og sendt i land til renovering. Nu bliver juletræerne geninstalleret på toppen af brøndene som snart vil blive genåbnet. 

Se videoen nedenfor og kom med bag kulissen på Tyra II, hvor vi er i gang med at genetablere brøndene. Her vil Lars Henrik Petersen fra Wellservice-teamet vise rundt på brøndhovedplatformen og give en helt særlig indsigt i projektet. 

Fokus på bæredygtighed   

I TotalEnergies går vi op i, at vi så vidt muligt genbruger materiale, og derfor er flere af vores dele til Tyra II også genbrug fra de gamle Tyra platforme. Vi har for eksempel installeret ventilsamlinger, de såkaldte juletræer, der er 40 år gamle og første gang blev installeret på Tyra i 1984. Inden de er blevet geninstalleret, er de blevet renset både indvendigt og udvendigt, ligesom det også er opdateret til nutidens standarder. Så når vi er klar til at sende den første gas ud til danskerne fra Tyra II, trækker det tråde tilbage til fortidens gasproduktion.

Flere historier